Azokat a műbőr termékeket nevezzük vegán műbőröknek, amelyek sem a hordozó anyagukban, sem máshol  –  felszíni felületükön, és a köztes összetartó rétegekben – nem tartalmaznak állati anyagot.

Valamennyi CYO táska alapanyaga tökéletes a vegán használatra.

A vegán életmód jellemzője, hogy a benne élők kerülik minden állati eredetű anyagot tartalmazó használati tárgy alkalmazását, nem esznek állati eredetű ételt, és nem vállalnak közösséget az állatkísérletek alkalmazásával járó termékek használatában, fogyasztásában.

A vegánság, a veganizmus tehát egy filozófia, egy életforma, és egy etikai hozzáállás, ahol az állatokról teljes jogú élőlényekként gondolkoznak, és nincs a környezetükben selyem, gyapjú, bőr, és szőrme sem, sőt a csontból készült tárgyak is tiltottak és a méz is. A morális alapja ennek a szemléletnek, hogy „ne árts”, ne legyen köze állatok leöléséhez, és kínzásához, vagy nehéz körülmények között tartásához. A gondolat kifutása egészen a környezetvédelemig tart, hogy észre kelljen venni, hogy az állattartás nem fenntartható és kifejezetten környezet-kizsákmányoló hatású, és az öko-lábnyoma óriási.